سئو ايراني
سئوي سايتهاي ايراني

انواع غذاهاي محلي تربت جام

تربت جام يكي از شهرستان هاي خراسان رضوي است كه داراي قدمت زيادي مي باشد، اين شهركهن داراي فرهنگ بسيار غني است و جذابيت هاي خاص خود را دارد و اين شهر با همين فرهنگ و زيبايي هاي خود همواره گردشگران داخلي و خارجي زيادي را به خود جذب مي كند.
امروز مي خواهيم در مورد غذاهاي محلي اين شهر زيبا برايتان صحبت كنيم:
غذاهاي محلي تربت جام بطور كلي به سه دسته تقسيم مي شود:

1- نان:

نان هاي محلي تربت جام عبارت است از: نان فتير معمولي، نان فتير روغني، نان تافتون معمولي، نان تافتون مخصوص(با كره يا روغن زرد محلي و سبزيجات خاصي پخته مي شود)، نان قلفتي(اين نان معمولا با روغن زرد محلي يا با جيزغاله طبخ مي شود).

2- پلو:

استانبلي مخصوص كه به آن بلغور پلو هم مي گويند (در اين غذا از بلغور گندم و برنج و قورمه استفاده مي شود)، رشته پلو با گوشت يا بصورت معمولي (در اين غذا نيز از برنج و رشته و گوشت قورمه استفاده مي شود و طعم بي نظيري دارد). غذاهاي پلويي ديگري نيز در تربت جام و اطراف طبخ مي شود اما خاص اين شهرستان نيست مثل قورمه سبزي، خورشت قيمه، قيمه بادمجان، قيمه آلو و...

3- آش:

آش هاي محلي را معمولا خانم هاي با تجربه در خانواده مي پزند و طرفداران مخصوص به خود را دارد مانند آش اماچ، آش كشك، آش رشته، آش بلغور و برنج، آش لخشك (اين نوع آش خمير مخصوصي دارد كه با آن درست مي كنند)، آش قره قورت( خانم هاي خانه معمولا قره قورت را از محصولات دامي خود درست ميكنند و بسيار ترش و خوشمزه است)، آش زيربار (زيربار ميوه اي تقريبا شبيه به زرشك است اما دانه دارد و ترش است)، آش خلَوَك ‌( مواد اصلي اين آش سبزي و خمير تازه است كه آن را بصورت تكه تكه برش ميزنند و درون قابلمه مي ريزند)، حليم.

از زمان هاي قديم وقتي افراد خانواده و اطرافيان كنار هم جمع مي شدند يكي از وعده هاي غذايي خود را آش انتخاب مي كردند و در حال حاضر نيز وقتي دوستان و آشنايان دورهم جمع مي شوند يا براي تفريح به طبيعت مي روند معمولا آش درست مي كنند چرا كه معتقدند آش دورهمي بيشتر مي چسبد؛ حتي براي نذري دادن بويژه در ماه مبارك رمضان نيز معمولا آش مي دهند.

4- غذاهاي محلي تربت جام اشكنه

اشكنه قورمه، اشكنه تخم مرغ، كشك سفيد يا به زبان محلي قروتي، كشك زرد يا با گويش محلي غلورتروش، بلغورشير، كمه جوش، گوره ماست. اين اشكنه هاي محلي سرشار از پروتئين و كلسيم است چرا كه بانوان خراساني و تربت جامي خودشان تركيبات اصلي اين عذا هارا از محصولات دامي خود مثل شير و ماست و كره و روغن زرد و ... درست ميكنند و بايد اعتراف كنيم كه طعم اين غذاها عالي و بي نظير است.

مردم هر شهر غذاي محلي خاص خود را دارند و معمولا آن غذا را بيشتر از افراد ديگر ميخورند و بطور معمول به غذاي محلي شهر خود عادت دارند ، شايد آنگونه كه بايد غذاي محلي شهرشان برايشان جذابيت نداشته باشد چرا كه همواره از آن غذا ميخورند اما اين نوع غذا ها براي كساني كه براي بار اول يا حتي هر از گاهي ميخورند بسيار خوشمزه تر به نظر مي آيد تا كسانيكه يك وعده غذاييشان از همين غذا هاي محلي است، شايد برايتان اتفاق افتاده باشد كه اين جمله را از برخي افراد شنيده باشيد: وااااي مزه فلان غذا هنوز زير دندانهايم است يا فلان غذا كه مزه اش چيز ديگري است و...

غذاهاي محلي تربت جام

اينگونه اشخاص يا از آن غذاها كم خورده اند يا اينكه شخص خاصي آن غذا را طبخ مي كرده است مانند مادربزرگها كه هميشه دست پختشان عالي است، به همين علت طعم برخي از غذاها واقعا فراموش نشدني است دقيقا مانند همين غذاهاي محلي.
در اين قسمت مي خواهيم به طرز تهيه چند نوع غذاي محلي و خوشمزه تربت جام بپردازيم:

كشك سفيد / قروتي

مواد لازم:
پياز يك عدد كوچك
كشك يك كيلو
پونه دو قاشق غذاخوري
گردو كوبيده شده به مقدار لازم
روغن زرد محلي دو قاشق غذاخوري پر. اگر روغن زرد گوسفندي باشد طعمش خوشمزه تر مي شود
زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهيه:

ابتدا روغن زرد محلي را درون قابلمه ريخته سپس پياز كوچك خرد شده را درون روغن ميريزيم و مي گذاريم تا كمي پياز سرخ شود و تقريبا بصورت نيمه طلايي در بيايد، حالا به پياز زردچوبه و پونه و گردو كوبيده شده را اضافه ميكنيم و كمي تفت ميدهيم؛

حالا نوبت كشك ساييده شده است كه آن را به مواد داخل قابلمه اضافه مي كنيم و اجازه ميدهيم تا يك جوشي بخورد، پس از آن آماده سرو است. اين غذا را بايد با نون بصورت تريت شده ميل كرد و در كنار آن ميتوان از پياز، پيازچه، سبزي نعنا( كه به هضم غذا كمك مي كند) و ريحان استفاده كرد. نوش جان

آش اَماچ:

مواد لازم:
نخود يك پيمانه
سبزي بهاري كه از دشت و باغات جمع آوري مي شود يك كيلو
آرد به مقدار لازم، براي جا افتادن و لعاب دادن آش از آرد استفاده مي كنيم

طرز تهيه:

ابتدا بايد نخود را بصورت جداگانه بپزيم سپس يك قابلمه را جداگانه آب ميكنيم و پس از اينكه آب به جوش آمد نخود ها را به آن اضافه ميكنيم؛ حالا نوبت سبزي دشتي از جمله نان كلاغ، بومادران، ترشك، بلقس، پيچك، گندمك و سلمه است كه از باغات چيديم و آنها راشسته و خرد مي كنيم و پس از خردكردن سبزي ها را آرام ارام به مواد داخل قابلمه اضافه مي كنيم؛

غذاهاي محلي تربت جام

پس از پخته شدن سبزي ها مي توانيم كم كم آرد ها را به آن اضافه كنيم تا آش حسابي لعاب بدهد، حالا حرارت را كم مي كنيم و اجازه مي دهيم تا آش بپزد؛ تقريبا نيم الي يك ساعت زمان مي برد تا آش جا بيفتد، در اين مدتي كه قرار است آش اماچ پخته شود مي توان مقداري كشك سابيد و مقداري پياز داغ و نعنا را آماده كرد تا با آن آش محلي را تزئين نمود و نوش جان كرد.
اگر براي گشت و گذار و تفريح به شهر جام آمديد، يا حتي گذرتان به تربت جام افتاد حتما اين غذا ها را امتحان كنيد طعمشان محشر است و تا آخر عمر مزه اين غذاها يادتان نمي رود.

ما را دنبال كنيد

تبليغات

لينك تلگرام

لينك اينستا

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع: ساخت سردخانه ارزان
[ ۱ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۳:۰۶ ] [ سئو ايراني ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 3
همه : ---
چت باکس
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی